de gedachte

De Beneteau Swift Trawler 50 werd in 2012 geintroduceerd als opvolger van de succesvolle Swift Trawler 52. Met een meer moderne en eigentijds lijn sluit de Swift Trawler 50 naadloos aan op de behoeften en wensen van de huidige motorbootvaarder. Of u nu als stel of als gehele familie aan boord wilt verblijven, de Swift Trawler past zich moeiteloos aan haar bemanning aan.

Met een romp die ontworpen is voor optimaal gebruik van 2 Volvo Penta IPS motoren  wordt varen en manoeuvreren kinderlijk eenvoudig.


flybridge & voordek

Een terras op hoogte met 360 graden zicht biedt een ultiem gevoel van vrijheid aan boord van de Beneteau Swift Trawler 50.  Middels een multifunctionele arch kunt u de flybridge ook eenvoudig voorzien van een bimini of een compleet af te sluiten flybridge kuiptent. Een bijboot kan op het zwemplateau worden geplaatst of door een optinele hydraulische hijskraan (max 200kg) achterop de flybridge worden gezet.

 

Het ruime voordek biedt diverse mogelijkheden tot ontspanning. U kunt er zonnekussens in verschillende stofferingen neerleggen maar het is ook mogelijk om daarnaast een stijlvol zonnekleed.


kuip & zwemplateau

Binnen de Swift Trawler range biedt de ST50 de meest innovatieve kuip en zwemplateau. Zo kunt ervoor kiezen om een uitschuifbare hydraulische gangway te nemen waarmee u overal kinderlijk eenvoudig aan land kunt komen en onder anker heeft u echte springplank om vanaf te duiken. Het gevoel van luxe komt verder tot uiting door de walstroomkabel die middels een automatisch oprolsysteem met afstandbediening altijd bij de hand is.

Het zwemplateau is standaard een vaste versie maar kan ook als hydraulische afzinkbare uitvoering worden gekozen zodat u eventueel een bijboot of jetski heel eenvoudig te water kan laten. Het is ook mogelijk om toegang tot de bergruimte onder de kuipvloer te verkrijgen door een extra toegangsdeur vanaf het zwemplateau. 

Interieur

Treed binnen in wereld van ruimte, licht, warmte en luxe in de Swift Trawler 50.  Het verfijnde alpi mahonie geeft u een huiselijk en warm gevoel, ofu nu in de riante U-vormige salon zit of in de dinette tegenover de kombuis op een hoger niveau waarbij volledig zich naar buiten heeft, in de ST50 bent u van alle gemakken voorzien.

 

De ergonomisch ontworpen kombuis kan uitgerust worden met alle mogelijke apparatuur zoals een vaatwasser, combi magnetron en keramische kookplaat, standaard beschikt u al over twee130 liter koelkasten.

Zoals u mag verwachten van een 50 voeter is in alle kabines en vertrekken voldoende kast- en bergruimte om al uw kostbare bezittingen veilig op te bergen.


Kabines

De eigenaarskabine onder het hoofddek is midscheeps en heeft daardoor de meeste oppervlakte en ruimte. Met een riant Frans eilandbed met lattenbodems, een werkdesk en ruime prive natte cel en prive toilet. 

De gasten kabine voorin heeft ook een luxe eilandbed en eigen nattecel voorzieningen, daarnaast kunt u kiezen voor 2 layouts voor de 3e gasten kabine aan bakboordzijde. Deze kabine is zowel met 1 enkel bed alswel met een stapelbed verkrijgbaar.

motorisering

De romp is ontworpen om aangedreven te worden door 2 Volvo Penta D6 IPS600 motoren van elk 435pk / 320kW. Om een groot bereik te bieden zijn er 2 brandstoftanks van elk 1350 liter aan boord. Het motorruim is uitstekend begaanbaar zodat u eenvoudig diverse checks kunt uitvoeren. 

 

Volvo Penta biedt diverse optionele systemen waardoor u nog efficienter gebruik kan maken van de 2 krachtbronnen in het motorruim. zo is er virtual anchor / dynamic positioning system  + low speed en single lever mode systeem 


Nieuwsgierig geworden om de Beneteau Swift Trawler 50 te bezichtigen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

vraag meer informatie aan

Video

Terug naar boven ^

Files and documents

Beneteau Swift Trawler Gamma - Brochure 2018.pdf(pdf) - 11.3 MB
Beneteau Swift Trawler 50 - general specification - 2019 - 2020.pdf(pdf) - 1.3 MB
Beneteau Swift Trawler 50 - allgemeine ausstattungsliste - 2019 - 2020.pdf(pdf) - 1.3 MB

Terug naar boven ^

Data Sheet

Designer M. Joubert & B. Nivelt - Beneteau Power
Interior accommodationP. Frutschi
CE categoryB14/C18
Hull length overall14.99 m / 49’2”
Hull length waterline at rest13.33 / 43’9”
Beam4.65 m / 15’3”
Draught1.05 m / 3’5”
Displacement empty standard boat16.000 kg / 35.264 lbs
Air draught*6.64 m / 21’9”
Air draught**5.74 m / 18’10”
Hull typesemi floating hull
EngineDual engine Volvo IPS D6-600 - 2x 435 hp / 2x 320Kw
Propulsion type Shaft line propulsion
Diesel tank (std)2x 1350 L / 2x 357 US Gallon
Water tank (std)2x 400 L / 2x 106 US Gallon
Black water tank 150 L / 40 US Gallon
Headroom saloon1.98 m / 6’6“
* With polyester hoop bar on fly bridge, Samson post with fires and radar support.
** With polyester hoop bar on fly bridge, without Samson post.
For further detailed information, please contact your Beneteau Swift Trawler specialist, NovaYachting

vraag meer informatie aan

Terug naar boven ^