Saffier Se 26

Omschrijving

De Saffier Se26 is de essentie van elegantie, een wolf in schaapskleren en uitstekend gebouwd. Deze 26 is voorzien van heel veel bijzondere opties.

 

Een werkelijk schitterende en unieke Saffier SE26 uit 2013. Dit klasse schip, klassiek en toch modern is op het water een wolf in schaapskleren. Zeer stijf gebouwd met een 800 kg zware loden kiel van 1m30 (race-uitvoering) en een ballastpercentage van haast 50%! Snel en hoog aan de wind zeilend zijn vele grotere jachten een gewilde prooi. Het dek, de kuip en kuipbanken zijn voorzien van Esthec honingkleur. Uitstekend antislip en onderhoudsarm. In combinatie met de zwarte romp en de teakhouten voetrail, waarlijk een eye-catcher. In de haven en in de sluizen zijn de complimenten niet van de lucht.

Het schip heeft high-tech zeilen van Quantum. Grootzeil en fok grijs/zwart Fusion M-membraam. De a-symmetrische spinnaker A3 (gennaker) met logo (gestileerde zwaan) uitvoering Nylite 90 van 45 m2 is eveneens van Quantum. De spinnakerzak is een zogenaamde "box-turtle". De fok is zelf kerend op rail met een rolfoksysteem van Furlex. De roller is onderdeks gemonteerd. Voor het veilig en met gemak hijsen en strijken van het grootzeil is er de lazybag met lazy jacks. De giek wordt ondersteund door een Seldén rodkicker (neer/ophouder). Twee sterke Harken lieren waarvan de bakboord lier elektrisch is uitgevoerd voor bedienen van de vallen en schoten. De elektrische lier is o.a. voor het hijsen van het grootzeil en bedienen van de fokkeschoot.

Het schip is werkelijk probleemloos solo te varen. Een uitschuifbare fokkeloet kan aangeslagen worden aan een oog op de mast voor het voor-de-wind zeilen met de keerfok. De rolfokhoes is voorzien van een boven- en onderrits zodat de fok aangeslagen kan blijven, om het pompen van de voorstag in de haven te voorkomen. De sprayhood is neerklapbaar en kan afgedekt geborgen worden in een "garage". Een riante kuiptent met entrées aan de zijkanten en achterkant zorgen voor comfort in de haven. Een stuurwielhoes en hoezen voor de 2 lieren completeren het canvaswerk.

Op dek zijn er 6 RVS inklapbare belegklampen inclusief de twee middenklampen. Uiteraard met RVS slijtstroken op de teak voetrail. De stuurstand met destroyer stuurwiel is van Jefa. De stuurstand heeft een geintegreerde console voor de Raymarine plotter/gps E95 MFD Hybridtouch. Navigeren met de digitale kaart recht voor je neus.

Het schip heeft een 2-cylinder Yanmar motor type 2YM15, 14 PK. De voortstuwing geschiedt met een saildrive en een 2-blads Flexofold klapschroef. De accu's zijn onderhoudsvrij respectievelijk 55 en 100 AH. De lichtaccu is voorzien van een voltmeter afleesbaar in de kajuit. Diodebrug en een 10A acculader zorgen voor het op peil houden van de accu's. Het schip is voorzien van een complete navigatie-verlichting conform de regelgeving. D.m.v. een schakelpaneel is de volledige electrische installatie te schakelen.

Het schip heeft een oersterke Raymarine stuurautomaat onderdeks gemonteerd op het kwadrant type 1 lineair short drive. Aangestuurd door een SPX-10 smart pilot computer en een bedienpaneel. Ook de overige apparatuur is geleverd door Raymarine. En wel 3 meters type I70, allen vrij programmeerbaar met diepte/snelheids transducer en maststop-unit. Groot en helder verlicht zijn de meters perfect vanaf de stuurstand af te lezen. Alle Raymarine instrumenten zijn verbonden aan elkaar en communiceren d.m.v. een ITC-5 TDX converter. Het kompas is van Suunto.

Binnen in de kajuit vindt u comfort dat u niet verwacht. Het schip is extra (dus niet standaard!) aangepast voor gebruik als weekend c.q. weeksailer. Een weekje Belgische kust of de wadden is geen probleem. Het schip is gecertificeerd voor de kustvaart. RVS entrée trapje -los meegeleverd. Van de 4 slaapplaatsen is één slaapplaats opgeofferd voor een Isotherm compressor koelkast (lade uitvoering). Aan stuurboord bevindt zich de "kombuis". Koken op een gecombineerde kooktoestel van Dometic is mogelijk op spiritus én electrisch 230 volt! Een afwasbakje met afzet mogelijkheid voor koppen en bestek. Er is een 40 liter watertank met Aquajet drukpomp met tapkraan en zeepdispenser. Voor de hoge nood is er een o.w. toilet. Met faecalientank en dekafzuig.

Voor de communicatie én extra veiligheid is een vaste marifoon gemonteerd de Icom IC-M423 DSC met antenne boven in de mast. De GPS gegevens worden aangeleverd vanuit de plotter. Voor extra comfort is een Fusion MS-RA205 marineradio met USB aangebracht. Voorzien van 2 speakers met een prachtig geluid. 2 led leeslampjes samen met een plafond armatuur verhogen het comfort in de avond. Een radiogestuurd weerstation en verrekijkerbak zijn aan bakboord gemonteerd. Het schip is een juweel, wat heet: een Saffier! 

Motor

Yanmar 2YM15 / 14PK met saildrive en 2-blads klapschroef

Algemeen

Ontwerper: Dean Hennevanger
Werf: Saffier Maritiem BV
Bouwnummer: 68
CE: C
Rompvorm: Rondspant
Rompkleur: Zwart
Dek en opbouw kleur: Beige
Dek en opbouw materiaal: Polyester
Doorvaarthoogte normaal: 1060
Diepgang: 130 cm
Waterverplaatsing: 1.600 kg
Ballast: 720 kg
Besturing: Stuurwiel
Roer: Enkel
Kiel/zwaard: Vaste kiel

Accommodatie

Slaapplaatsen: Vast: 2 Extra: 1
Type interieur: Klassiek, warm
Matrassen:
Watertank & materiaal:
Vuilwatertank & materiaal:
Watersysteem: Druksysteem
Toiletten: 1 Handmatig
Radio/CD-speler:
Kooktoestel & brandstof:
Koelkast & voeding:

Motor en elektra

Type: Binnenboord
Merk: Yanmar
Model: 2YM15
Bouwjaar: 2013
Aantal cilinders: 2
Vermogen: 14 pk
Urenteller:
Brandstof: Diesel
Overbrenging: Saildrive
Voortstuwing: Klapschroef
Koeling: Indirect
Brandstoftank aantal:
Totale inhoud brandstoftank(s): 32 liter
Brandstoftankmeter:
Toerenteller:
Oliedrukmeter:
Temperatuurmeter:
Accu:
Acculader:
Dynamo:
Walstroom:
Walstroomkabel:
Voltage: 12V 220V

Navigatie en elektronica

Kompas:
Log/snelheid:
Dieptemeter:
Windmeter:
Navigatieverlichting:
Autopilot:
GPS:
Kaartplotter:
Marifoon:

Tuigage

Type tuigage: Fractioneel
Mast materiaal: Aluminium
Boegspriet + type: Uitschuifbaar
Aantal zeilen: 3
Zeilen materiaal: Laminaat
Grootzeil:
Fok:
Gennaker:
Elektrische lieren: 1
Handmatige lieren: 1
Selftailing:

Uitrusting buitenom

Ankers & materiaal:
Buiskap:
Kuiptent:
Stootwillen, lijnen:

Veiligheid

Bilgepomp: Handmatig Elektrisch
Zelflozende kuip:
Terug naar lijst

Vraag meer informatie