'Push button sailing' met de fenomenale Hallberg-Rassy 412!

 

Met een knipoog richting vernieuwing betreffende haar onderdeks lopende tuigage en genuafurler en de vele fraaie flush dekluiken scheert de nieuwe Hallberg-Rassy 412 over het water. Het zeilplan van de HR412 heeft een licht overlappende genua of optionele keerfok en een grote gennaker met verwijderbare boegspriet. Vanaf de eerste minuut zult u verbaasd zijn over de eenvoud waarmee de Hallberg-Rassy 412 zich laat besturen en zeilen.

Bij de eerste blik richting kajuitingang en bij het betreden van het interieur wordt u volledig overweldigt. Een salon zo comfortabel en mooi afgewerkt in zijde mat gelakt mahonie, een praktische U-vormige kombuis is uitnodigend om een pan of twee te pakken en ermee aan de slag te gaan.
Complimenten, ook voor Hallberg-Rassy, om veel meer natuurlijk licht in hun huidige modellen te krijgen via rompramen en dekluiken in de opbouw".


Een modern zeilplan

De vallijnen lopen onderdeks naar de kuip en worden bediend via twee ruim bemeten werklieren op de kuiprand. De voor Hallberg-Rassy kenmerkende kaarten tafelbladen aan weerszijde van de kajuitingang blijven hierdoor vrij van lijnen en beschikbaar voor extra navigatieschermen. Tevens maakt deze layout het mogelijk om de Hallberg-Rassy 'push button sailing' optie in te zetten en met optionele elektrische val- en werklieren wordt de ultieme zeilervaring werkelijkheid. De genua furler heeft een onderdeks gemonteerde trommel om schone strakke deklijnen te krijgen. De optionele elektrische ankerlier is ook onderdeks gemonteerd.

 

Het spreekt voor zich dat de kuip goed beschermd wordt door een vast windscherm die perfect past in de lijn van het jacht. Er zijn maar liefst zeven grote dekluiken, allen flush gemonteerd waardoor de opbouw een moderne hedendaagse uitstraling heeft.


Licht en uitnodigend interieur

Benedendeks is het interieur ruim en licht, de salon baadt in natuurlijk licht. Er zijn dubbele grote dekluiken in de salon en de boot heeft vier rompramen, waarvan twee in de salon. Rompramen geven u optimaal contact met de omgeving terwijl u in de salon zit. Alle portholes in de opbouw zijn te openen, bieden uitstekende ventilatiemogelijkheden, en hebben dezelfde afmetingen als op de Hallberg-Rassy 54. De kombuis is royaal, U-vormig en zeewaardig. Beide banken in de salon zijn twee meter lang. Er zijn opties voor één of twee natte cellen en er zijn opties voor één of twee aparte douches met PlexiGlas deuren.

Optie voor één of twee achterkajuiten

Er zijn verschillende interieuropties mogelijk, waaronder één of twee achterkajuiten, één of twee badkamers, en comfortabele fauteuils of banken in de salon.

 

Zware loden kiel op diepe bilge

De loden kiel heeft een zware bulb en weegt 4 ton. De kiel is vastgebout op een diepe bilge, voor zowel sterkte als comfort. Het roer steekt diep, heeft uitstekende kwaliteit roerlagers en geeft veel gevoel en controle, zelfs onder zware omstandigheden. De romp heeft een geïntegreerde stootlijst met messing of RVS strip

Royaal bemeten motor

De motor is een royaal bemeten Volvo Penta met 75 pk en 340 liter brandstof, wat een groot vaarbereik oplevert.


 


 

vraag meer informatie aan

”Hallberg-Rassy have a knack of building go-anywhere, beautifully finished boats with a surprising turn of speed – but Germán Frers know a thing or two about hull design. This larger sister to the very successful Hallberg-Rassy 372 looks superbly proportioned, with a large, protected cockpit, fixed screen and an optional fixed table.

- Yachting World say in their September 2012 issue:

Video

Terug naar boven ^

Files and documents

HALLBERG-RASSY 412 DATASHEET.pdf(pdf) - 4.8 MB
HALLBERG-RASSY 412 DECK PLAN.pdf(pdf) - 1.3 MB
HALLBERG-RASSY 412 SIDEVIEW - INTERIOR.pdf(pdf) - 1.9 MB
HALLBERG-RASSY 412 SAILPLAN.pdf(pdf) - 410 KB
HALLBERG-RASSY 412 SIDE VIEW AND INTERIOR DRAWING.pdf(pdf) - 1.1 MB
HALLBERG-RASSY 412 DECK - SIDEVIEW - SAILPLAN.pdf(pdf) - 1.2 MB
HALLBERG-RASSY 412 SPEED DIAGRAM.pdf(pdf) - 342 KB
HALLBERG-RASSY 412 STABILITY CURVE.pdf(pdf) - 322 KB
HALLBERG-RASSY 412 VPP.pdf(pdf) - 372 KB
HALLBERG-RASSY 412 TEST BLAD VAREN (BE).pdf(pdf) - 2.0 MB

Terug naar boven ^

Data Sheet

Designer German Frers
CE category A (Unlimited Ocean Voyages)
Hull length overall12.61 m / 41’5”
Waterline at rest (lwl)11.50 m / 37’9”
Beam4.11 m / 13’6”
Draft empty standard boat*1.99 m / 6’7”
Displacement empty standard boat11.100 kg / 24.400 lbs
Keel weight4.000 kg / 8.830 lbs
Keel typelead on deep bilge
Airdraft (without windex)19.65 m / 64’6”
Sail area with genoa/jib90 m2 / 970 sq ft
Sail area with code zero130.9 m2 / 1.410 sq ft
Engine (std) Volvo Penta D2-75
Power at crank shaft75 HP
Number of cylinders4
Diesel tank (std)340 ltr / 91 US Gallon
Water tank (std)530 ltr / 142 US Gallon
Holding tank2x 70 L / 18.5 US Gallon
Headroom saloon1.96 m / 6’5“
*Also available as shallow draft upon request

vraag meer informatie aan

Terug naar boven ^