Swift Trawler 48: Grensverleggend

De nieuwe Swift Trawler 48 zet de traditie voort van de vele praktische zeewaardige lange afstandzeilers van BENETEAU. Het Andreani ontwerp richt zich op praktisch comfortabel leven aan boord en is een volgende evoluerende stap in de rijkdom van Beneteau’s Trawler DNA en feedback van haar enorme klantenkring.

De Swift Trawler 48 is 14,74 meter lang over alles en met een breedte van 4,50 meter een geweldige aanvulling op de succesvolle Trawler serie van BENETEAU. Dit gamma van 35 tot 62 voet motorboten geeft u de mogelijkheid om nieuwe horizons te verkennen. De zeewaardigheid, ongelooflijke leefruimtes en het comfort hebben wereldwijd een 1000+ eigenaren gemeenschap voor zich gewonnen.

De nieuwe Swift Trawler 48 is passend geplaatst in de 45+ voet lange afstand zeiler categorie, deze mid-range motorboot heeft een opvallend stijlvol profiel, onder andere voorzien van de verchroomde rvs omlijste teak platen, ook toegepast op het nieuwe Grand Trawler 62 vlaggenschip.

CRUISEN OP OPEN WATER

Om met vertrouwen van de zee te genieten is de Swift Trawler 48 geschikt voor 12 personen in CE Categorie B. De romp is ontworpen om het zeegedrag en de prestaties te optimaliseren. De slanke, wijd uitlopende boeg van de Swift Trawler 48 snijdt geweldig door het water, wat resulteert in een efficiënt brandstofverbruik en een veilige comfortabele besturing.

ACTIERADIUS & PRESTATIES*

MICAD naval architects heeft een semi-planerende romp ontworpen die de brandstofefficiëntie over het gehele snelheidsbereik optimaliseert. Met 1930 liter brandstof aan boord kunt u een bereik verwachten van +600 mijl bij 9 knopen snelheid of 280 mijl bij 18 knopen efficiënte planerende snelheid met behoud van een brandstofreserve van 10%. Dit in combinatie met 640 liter drinkwater zorgt voor een aanzienlijke autonomie buiten de haven. Swift Trawler DNA is gericht op comfortabel en economisch cruisen - de standaard Cummins QSB 6.7 liter 380pk motoren genereren een topsnelheid van 21 knopen, bij de upgrade naar 425pk motoren ligt een topsnelheid van 25 knopen binnen bereik. Er is dus altijd voldoende "reservevermogen" beschikbaar om de boot sneller dan 20 knopen te laten varen.

*Vlak water, 50% geladen, schone romp & aandrijflijn.


DE BUITENRUIMTES - UW VERBINDING MET HET WATER

De kuip biedt plaats aan een tafel met uitklapbare bladen en twee comfortstoelen, die samen met de grote bank de binnen/buiten leefruimte maximaliseren. Intelligente ontwerpkenmerken zoals de met een voetpedaal bediende schuifbare flybridge trap en de stuurboord zijdeur met acryl "windstopper" en leuning verbeteren de functionaliteit en het comfort in dit gebied. De dubbele doorgang geeft toegang tot een groot zwemplatform met een optioneel hydraulisch hefsysteem dat een bijboot van 350 kg kan dragen. Eenvoudige goed ontworpen functies, zoals de zwemtrap met hoge grepen zorgen ervoor dat er geen makkelijkere manier is om te genieten van de zee.

De royale 20 m² flybridge geeft de ruimte om een comfortabele lay-out te creëren, zodat u elke minuut van de dag kunt genieten van het panorama van de zee. De leuningen aan weerszijden van de pilotenstoel maken het mogelijk om meerdere, naar voren gerichte, zitplaatsen te creëren tijdens het varen. Terwijl de dwarse vis-à-vis zitplaatsen en tafelgedeelte een geweldige ruimte creëren om te eten en te ontspannen. Dit kan verder worden geoptimaliseerd met de optionele flybridge T-top met inschuifbare soft-top. Achter op de flybridge is er een naar voren gerichte wetbar waardoor er optimale interactie is met iedereen die voor zit terwijl er drankjes en eten wordt klaargemaakt.  Helemaal achter op de flybridge is ruimte voor ligstoelen of paddleboards etc.

Op het voordek is er de optie van een zonnedek met lift-up secties die zitplaatsen creëren - perfect om te ontspannen met een drankje en een goed boek. De asymmetrische dek lay-out zorgt voor een breed en goed beschermd stuurboord zijdek, met vaste hoge reling, die een veilige en gemakkelijke toegang tot het voordek geven.


DE HOOFDSALON - RUIMTE OM TE ONTSPANNEN EN TE ENTERTAINEN

Bij binnenkomst door de openslaande deuren is er een grote L-vormige kombuis aan bakboordzijde met een 255-liter koelkast met vriesvak en riante hoge opbergkasten. De standaard kombuis heeft een gasoven of optionele multifunctionele elektrische oven, een slimme "magische hoek" uittrekbare opbergkast, kasten en laden die voldoende capaciteit garanderen voor langdurig cruisen terwijl er nog steeds ruimte is voor een optionele vaatwasser. Het Corian werkblad heeft een gas- of inductiekookplaat en een grote spoelbak. Tegenover de kombuis is een ruime buffetkast met geïntegreerd flessenrek.

De buffetkast kan worden uitgerust met een ijsmachine, Villeroy & Boch serviesgoed en een verlichte glaswerkkast erboven. Voor de kombuis is een grote verhoogde U-vormige dinette met ruime zitplaatsen voor maximaal acht personen met een geweldig uitzicht rondom. In de zitplaats is ruimte voor een wijnkoeler met 23 flessen. Aan bakboord biedt de grote opbergruimte plaats aan een 40" TV.

DE LAGERE STUURSTAND - OPTIMALE FUNCTIONALITEIT MET GEMAKKELIJKE CIRCULATIE

De stuurstand met aangrenzende zijdeur die leidt naar de stuurboord midscheeps cleat & bulwark gate zorgt voor gemakkelijk aanleggen en circulatie. De stuurstand heeft ruimte voor 2 x 12" Raymarine MFD schermen en het Beneteau Ship Control systeem. Daarnaast kunnen een achterdek docking camera, achtersteven docking lichten en het Cummins geïntegreerde joystick systeem worden geïntegreerd voor een stress-vrije docking ervaring.

De stuurconsole en de verstelbare pilotenstoel zijn uitgevoerd in donkergrijze kleurstelling en creëren een professionele ruimte voor de schipper voor het maken van lange afstanden onder alle omstandigheden.  


UW THUIS OP HET WATER - GROTE HUTTEN EN GOED INGERICHTE BADKAMERS.

De voorkajuit is voorzien van een tweepersoonsbed dat omhoog kan worden geklapt voor veel bergruimte. Er zijn hoge kasten rijen en lage kasten, grote ramen met ingebouwde patrijspoorten en een luik dat de voorkajuit van veel natuurlijk licht en ventilatie voorziet. De en-suite badkamer heeft een aparte douchecabine met een teakhouten zitje. De gastenhut aan bakboord is voorzien van een groot raam met inzetraam, opbergruimte, kledingkast en twee 1-persoonsbedden met een vulstuk om er een tweepersoonsbed van te maken. Deze hut heeft ook een en-suite deur naar de bakboord natte cel - waar u ook een aparte douchecabine met teak latten zitting vindt. De stuurboord gastenhut heeft twee patrijspoorten, een dwars dubbel bed en een dubbele kast die groot genoeg is om een optionele wasmachine/droger in te plaatsen.


 

De standaard betimmering is van teakhout of optioneel van eikenhout. Daarnaast kunnen de deuren van de dressoirs, eigenaar & bakboord kastdeuren worden gespecificeerd met houten of crème latten en deuren met inzetpanelen. De Swift Trawler 48 kan gemakkelijk tot acht personen herbergen met drie hutten in de lagere accommodatie en de dinette in de salon kan eenvoudig worden omgebouwd tot een tweepersoonsbed met rondom privacy gordijnen. 

vraag meer informatie aan

Files and documents

Beneteau Swift Trawler 48 - Brochure 2022.pdf(pdf) - 1.5 MB
Beneteau Swift Trawler 48 - Ausstattungsliste 2022.pdf(pdf) - 440 KB
Beneteau Swift Trawler 48 - General specifications 2022.pdf(pdf) - 437 KB

Terug naar boven ^

Data Sheet

L.O.A * 14,74m 48’4’’
Hull length 12,77m 41’11’’
Overall width 4,5m 14’9’’
Beam 4,42m 14’6’’
Light displacement (EC) 12 200kg 27,896 lbs
Air draft 5,79m 19’
Draught (including propeller) 1,15m 3’10’’
Fuel tank 1 930L / 510 US Gal
Water tank 640L / 169 US Gal
Sewage tank 170L / 45 US Gal
Grey water tank (Option) 320L / 85 US Gal
Engine powerstandard 2 x 380 HP / Option 2 x 425 HP
* (with aft swimming platform + Anchor in position)
Naval Architect: MICAD
Design: Andreani Design
Category B: 14 people
Category C & D: 16 people

vraag meer informatie aan

Terug naar boven ^