Gemaakt voor cruisen en racen

De First range doet geen enkele concessie op het gebied van veiligheid aan boord. De materiaalkeuze en productieprocessen zijn allemaal gebaseerd op de allernieuwste technologieën om kracht te combineren met een licht gewicht en ergonomische eenvoud. De spiegel, kuip, kuip, dek en indeling zijn zorgvuldig ontworpen voor veilig zeilen en maximale werkruimte voor de bemanning, terwijl de uitrusting en dek hardware de nadruk leggen op het gemak van zeilen en het hanteren van de boot.

Ontworpen met aandacht

De nieuwe First reeks is een in het oog springende serie boten. Zij trekken de aandacht op het water en aan de steiger. Het talent van hun ontwerpers is vooral merkbaar in de strakke, zuivere lijnen van deze snelle racer-cruisers.

Gemaakt voor plezier

De First serie draait om snelheid, elegantie en comfort. Gestileerd door een aantal van de grote namen in het hedendaagse design, herdefinieert hun interieurconcept de norm voor een ontspannen en verfijnde zeilervaring. De materialen, het natuurlijke licht, de leefruimtes en de inrichting komen allemaal samen om een uitgesproken hedendaags gevoel te creëren.

Geprogrammeerd om te leiden in het wedstrijdveld

De First range blijft trouw aan zijn indrukwekkende stamboom. Elke ontwerpparameter is afgestemd op de meest veeleisende prestatie-eisen. Ontworpen om de maximaal mogelijke lengte van de waterlijn onderweg te bereiken, geeft de rompvorm deze jachten een snelheidscurve die echt opwindend is. De First raceboten zijn volledig gespecificeerd om de startlijn van prestigieuze race-evenementen te halen, hun maximum te geven en het veld te leiden.


Klanten specificeren hun eigen boot volgens hun wensen en type zeilen: elke FIRST is uniek!

vraag meer informatie aan

Video

Terug naar boven ^

Files and documents

Beneteau First 14 - General specifications 2021.pdf(pdf) - 233 KB
Beneteau First 14 - Ausstattungsliste 2021.pdf(pdf) - 234 KB
Beneteau First brochure by NovaYachting.pdf(pdf) - 7.8 MB
Beneteau First 14 E-Book.pdf(pdf) - 1.2 MB
Beneteau First 14 - transport & packing dimensions.pdf(pdf) - 131 KB

Terug naar boven ^

Data Sheet

DesignerManuard YD
CE category
Hull length overall4.30 m / 14’1”
Beam1.70 m / 5’7”
Displacement empty standard boat67 kg / 148 lbs
Sail area jib3.5 m2 / 38 sq ft
Sail area mainsail8.5 m2 / 91 sq ft
Gennaker13 m2 / 140 sq ft

vraag meer informatie aan

Terug naar boven ^