Wat maakt een zeilboot tot een jacht?

 

"De aandacht voor elk detail heeft geresulteerd tot dit opmerkelijke jacht" zegt Damien Jacob, product director afdeling zeilboten bij Groupe Beneteau.

De ontwerpers van de Oceanis Yacht 54, Roberto Biscontini en Lorenzo Argento hebben geen concessies gedaan bij het tekenen van het nieuwe Oceanis Yacht vlaggenschip. Dit prachtige zeegaande jacht dompelt ons onder in een wereld van geraffineerde elegantie.

Het eigentijdse en toch tijdloze elegante 18-meter rompprofiel van de Oceanis Yacht 60 sluit naadloos aan op dat van de Oceanis Yacht 54. Alle ruimtes kloppen proportioneel exact en in het ontwerp zit een zachte zeeg. Dit alles creëert het soort ruimte die normaal wordt gevonden op een 62-voeter, met behoud van een elegant design en uitstekende zeewaardigheid.

Deze unieke kenmerken resulteren in een waar bluewater zeiljacht dat uitstekende prestaties biedt en gemakkelijk te bedienen is.


OPTIMAAL ONTWERP VOOR ZORGELOOS VAREN

De enorme kuip biedt veilige, ongehinderde bewegingsvrijheid. Brede gangboorden rond de stuurstanden en bieden een vrije
doorgang naar het voordek. Deze unieke lay-out is een herontdekking van de centrale cockpit concept.

Twee identieke tafels en zonneterrassen zijn standaard op Oceanis Yacht
zeiljachten, toch is er speciale aandacht besteed aan de stuurconsoles. Met twee volwaardige stuurstanden, is het bepalen van de koers van de boot als het trimmen van de zeilen, zowel aan de loef- of lijzijde net zo eenvoudig. De
stuurman kan alle gebruikelijke manoeuvres uitvoeren zonder het roer te verlaten, wat een groot voordeel is op een groot zeiljacht als je met een beperkte bemanning vaart.

Een innovatieve bimini wordt ondersteund door de vaste arch, waardoor de schoten veilig en uit de weg worden gehouden, de bimini is optioneel verkrijgbaar in een vaste uitvoering. Zeevast ondersteund kan het centrale deel naar voren worden geschoven om meer zonlicht in de kuip toe te laten.
Afhankelijk van het weer en het tijdstip van de dag, zal de bemanning altijd de beste compromis vinden tussen zonbescherming en ventilatie.


Zeilen gaat hand in hand met ankeren en ontspanning aan boord, om die reden heeft de Oceanis Yacht 60 een groot achterdek met eenvoudige toegang tot de tender garage, een must voor een zeiljacht van deze omvang. Een 2.80 meter jet-aangedreven tender is geschikt voor de garage waarin een systeem met dubbele kabels en geleiders zorgt voor het moeiteloos te water laten en binnenhalen van de tender, waardoor tussenstops meer plezier en actieve beleving geven.

Tenslotte zijn er aan boord slimme systemen zoals "Ship Control" en "Seanapps" die alle systemen van de boot beheren en zorgen voor meer onderhoudsgemak en controle, zodat u kunt ontspannen terwijl u aan het varen bent en ook wanneer u dat niet bent.

STIJLVOLLE BINNENRUIMTE VOOR SAMENZIJN IN GOED GEZELSCHAP
Als u de kajuit doorloopt, treft u een zee van ruimte en licht en een algehele indruk van veel volume en evenwichtige verhoudingen. De kombuis van de Oceanis Yacht 60 is midscheeps geplaatst, waar u minder last heeft van doorloop.
De kombuis is over de volle breedte, met bergruimte en een koelkast aan bakboord, en een gootsteen, oven en afwasmachine aan stuurboord. Er is veel bergruimte en de werkoppervlakken zijn ruim opgezet.


De indeling van de salon biedt een verscheidenheid aan ruimtes om van het sociale leven aan boord te genieten; zes personen kunnen comfortabel rond de tafel zitten die uitkijkt op een lounge gedeelte met een relax bank, ideaal om te ontspannen op zee of voor anker. En de gebogen kaartentafel geeft de
schipper de mogelijkheid om deel te nemen aan alle gesprekken aan boord.

De Oceanis Yacht 60 is verkrijgbaar in een versie met 3 kajuiten en 3 toiletten, en in 2 fraaie houtsoorten: walnoot bruin als standaard en optioneel licht eiken. De ambachtslieden van BENETEAU, trouw aan hun lange traditie van houtbewerking, besteedden bijzondere aandacht aan het interieur. Veel voorgevormde houten elementen passen harmonieus bij de grote wit gelakte oppervlakken en zijn gecombineerd met exclusieve stoffering. Samen creëren ze een uitgesproken stijlvolle sfeer.

De meest veeleisende eigenaren zullen zeker van de master cabine houden. Eenmaal voorbij de badkamer, opent de ruimte zich en geeft toegang naar een luxe dubbele slaapplaats, voorzien van uitgebreide bergruimten. De layout  garandeert privacy en biedt tegelijkertijd een prachtig uitzicht op zee.
De bekleding is zorgvuldig gekozen om een gevoel van diepte te creëren in combinatie met de rompramen en patrijspoorten. De paneelbekleding omhelst de gebogen vormen van het kajuitdak en de romp om een perfecte visuele
continuïteit te verkrijgen binnen deze prachtige ontspannen luxueuze ruimte.


Met een strak design, een geoptimaliseerde indeling en een uitrusting van topkwaliteit is de nieuwe Oceanis Yacht 60 een duidelijke stap in het streven naar uitmuntendheid. De Oceanis Yacht 60, gebouwd in Saint Gilles Croix de Vie, Frankrijk, zal te zien zijn op het Boot Düsseldorf 2023.

vraag meer informatie aan

Video

Terug naar boven ^

Files and documents

Beneteau Oceanis Yacht 60 - Brochure.pdf(pdf) - 2.2 MB
Beneteau Oceanis Yacht 60 - General Specifications.pdf(pdf) - 220 KB
Beneteau Oceanis Yacht 60 - Allgemeine Ausstattungsliste.pdf(pdf) - 224 KB
Beneteau Oceanis Yacht 60 - Electronic Pack 2022-2023.pdf(pdf) - 1.6 MB
Sept 22 Voiles & voiliers - First 44 - Oceanis Yacht 60.pdf(pdf) - 1.4 MB

Terug naar boven ^

Data Sheet

LOA 18,95 m 62’2’’
Hull length 17,4 m 57’1’’
Max beam 5,30 m 17’5’’
Standard draft 2,55 m 8’4’’
Standard ballast weight 5 000 kg 11,020 lbs
Shallow draft 2,10 m 6’11’’
Shallow ballast weight 5 642 kg 12,435 lbs
Light craft displacement 21 500 kg 37,386 lbs
Standard air draft 23 m 75’6’’
Engine power shaft drive 150 CV 150 HP
Fuel capacity 500 L 132 US Gal
Fresh water capacity 800 L 211 US Gal
IN-FURLING MAST ALUMINIUM
Mainsail 77 m² 829 sq/ft
Self-tacking jib 62 m² 667 sq/ft
Code 0 125 m² 1,345 sq/ft
Asymmetrical spinnaker 250 m² 2,691 sq/ft
CLASSIC MAST ALUMINIUM (+ 1,50 m / 4’11’’)
Mainsail 98 m² 1,055 sq/ft
Furling genoa (109 %) 82 m² 883 sq/ft
Code 0 140 m² 1,507 sq/ft
Asymmetrical spinnaker 270 m² 2,906 sq/ft

vraag meer informatie aan

Terug naar boven ^